Home Mines and Money TV News Contact
Home Mining companies Register

TAKE A LOOK AT OUR2024 Conference Program

Throughout the three-day conference program, attendees heard from some of the greatest leaders in mining, investment, and finance, with more than 600 speakers providing the latest market commentary, project updates, and insights in tackling the big challenges facing the industry.

The conference provided an opportunity for professional investors to hear about exciting explorers on the cusp of the next big discovery, near-production development companies, and cash-generative producers discussing their projects and the next big mining investment with project updates from more than 120 mining companies.

Gold, silver, copper, and battery metals were just some of the commodities attendees heard about, with a program looking at current commodity trends that could shape investment strategy, alongside a showcase of projects that were attractive for investment. Miners and explorers gained a better insight into investment and financing challenges and opportunities.

Change Timezone
Streams
Themes

  • 07:45
  • Tue, 29 Oct
  • 07:45 - 08:25
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Registration
  • 08:25 - 08:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcome to Country with Digeridoo & Songman
  • 08:35 - 08:40
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 08:40 - 08:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks from IMARC Founding Partners
  • 08:50 - 09:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Host Partner Ministerial Welcome
  • 09:00 - 09:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Australian Government Ministerial Address
  • 09:10 - 09:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Strategic Partnerships: Shaping the Future of Mining Through Collaboration and Investment
  • 09:20 - 09:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Newmont Mining Keynote Address
  • 09:40 - 10:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: Immediately Actioning the Road to Real Zero: Investments, Innovations, and Partnerships
  • 10:00 - 10:30
  • |
  • 30 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: Now and Then – The Evolving Discussions from the Boardroom: What Should Our Top Priorities Be?
  • 10:30 - 10:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: The Dynamic Lithium Cost Curve and What it Means for Price
  • 10:50 - 11:20
  • |
  • 30 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: Overcoming Funding, Permitting and ESG Challenges that Prevent Mining Projects from Getting Out of the Ground and Off the Ground Faster
  • 11:00
  • Tue, 29 Oct
  • 11:00 - 13:05 AEDT
  • |
  • 125 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Spotlight on Gold
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 11:25 - 11:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 11:35 - 11:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 11:45 - 11:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 11:55 - 12:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 12:05 - 12:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 12:15 - 12:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 12:25 - 12:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 12:35 - 12:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 12:45 - 12:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 12:55 - 13:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 11:30
  • Tue, 29 Oct
  • 11:30 - 13:30 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Energy Transition & Decarbonisation Theatre

Critical Minerals Supply

  • 11:30 - 11:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:35 - 11:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Critical Mineral Supply – Overview, Urgency and Action
  • 11:50 - 12:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Critical Minerals in NSW
  • 12:10 - 12:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Spotlight
  • 12:30 - 12:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Global and Australian Market Drivers of Cobalt
  • 12:50 - 13:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: What’s the Path Forward for Australian Nickel?
  • 13:10 - 13:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Project Spotlight
  • 11:30 - 13:30 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Planning, Evaluation & Construction

  • 11:30 - 11:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:35 - 11:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: Overcoming Commissioning Issues
  • 11:50 - 12:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Insights on How to Develop Projects Faster
  • 12:10 - 12:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Spotlight
  • 12:30 - 12:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Project Spotlight
  • 12:50 - 13:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Panel Discussion: How Governments are Working with Miners and Communities to Reduce Permitting and Approval Timeframes
  • 13:05
  • Tue, 29 Oct
  • 13:05 - 14:00 AEDT
  • |
  • 55 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Pitch Battle

  • 13:05 - 14:00
  • |
  • 55 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Heat #1 of the Annual Mines and Money @ IMARC Mining Pitch Battles
  • 14:00
  • Tue, 29 Oct
  • 14:00 - 15:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Energy Transition & Decarbonisation Theatre

Critical Minerals Investment

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:45
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Panel Discussion: Financing Critical Minerals Opportunities
  • 14:45 - 15:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Diverse Critical Minerals Discoveries and Opportunities in the Northern Territory
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

ESG in Mine & Project Development

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:30
  • |
  • 25 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Presentation: Embedding ESG into Business Strategy to Drive Sustainable Mine & Project Development
  • 14:30 - 15:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: Achieving a Gold Standard in ESG and Regulatory Reporting when Developing a Project
  • 15:00 - 15:20
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Spotlight
  • 15:20 - 16:00
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Panel Discussion: ESG as an Investment Driver in Mine Development
  • 14:05
  • Tue, 29 Oct
  • 14:05 - 16:00 AEDT
  • |
  • 115 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 14:05 - 14:10
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:10 - 14:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 14:20 - 14:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 14:30 - 14:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 14:40 - 14:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 14:50 - 15:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:00 - 15:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:10 - 15:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:30 - 15:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:40 - 15:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:50 - 16:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 15:00
  • Tue, 29 Oct
  • 15:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 150 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Energy Transition & Decarbonisation Theatre

Developing the Critical Minerals Value Chain

  • 15:00 - 15:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Navigating Policy and Commercial Considerations to Add Value to Australia’s Critical Minerals Exports
  • 15:25 - 16:05
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Global Panel Discussion: International Partnerships and Government Investments to Secure Critical Minerals
  • 16:10 - 16:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Presentation
  • 16:30 - 16:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Australian Critical Minerals Research and Development Hub: Supporting Critical Minerals R&D
  • 16:50 - 17:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Panel Discussion: Learning from Sustainable Projects and Studies to Develop Greener Solutions
  • 16:00
  • Tue, 29 Oct
  • 16:00 - 17:25 AEDT
  • |
  • 85 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 16:15 - 16:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 16:25 - 16:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 16:35 - 16:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 16:45 - 16:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 16:55 - 17:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 17:05 - 17:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 17:15 - 17:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Mining Spotlight
  • 16:10
  • Tue, 29 Oct
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Case Studies of Project Development

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Keynote Interview: Getting Land Access Right from the Start
  • 16:35 - 16:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Industry Spotlight
  • 16:50 - 17:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Project Development Mistakes You do not Make a Second Time
  • 17:10 - 17:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 29 Oct
Project Spotlight

  • 08:00
  • Wed, 30 Oct
  • 08:00 - 11:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: Newmont Plenary Theatre

Operationalising the Energy Transition through Innovation and Collaboration

  • 08:00 - 08:25
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Registration
  • 08:25 - 08:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 08:30 - 08:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Western Australian Government Ministerial Address
  • 08:40 - 08:55
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Presentation: How Perenti is Accelerating Decarbonisation Throughout its Business
  • 08:55 - 09:15
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: A Reflection of Ten Years as Mining CEO and What is Still to Come for Industry
  • 09:15 - 09:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: International Interests in Critical Minerals and Energy Projects in Australia
  • 09:35 - 09:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: Aligning Alcoa’s Business Growth and the Energy Transition at an Operational and Site Level
  • 09:55 - 10:25
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: Collaborative Approaches to Support the Energy Transition and Develop Renewable Energy and Decarbonisation Opportunities
  • 10:25 - 10:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
South Australian Government Ministerial Address
  • 10:35 - 10:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: The Relevance of Gold in the Energy Transition
  • 10:55 - 11:20
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: Reviewing Practical Applications of Technologies and Innovation to Transform Mining Operations to Meet Net Zero Targets
  • 11:20 - 11:35
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: Launching Middle East’s First Digital Mine
  • 11:00
  • Wed, 30 Oct
  • 11:00 - 13:05 AEDT
  • |
  • 125 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Spotlight on the Precious Metals Markets
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 11:25 - 11:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 11:35 - 11:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 11:45 - 11:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 11:55 - 12:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 12:05 - 12:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 12:15 - 12:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 12:25 - 12:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 12:35 - 12:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 12:45 - 12:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 12:55 - 13:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 11:30
  • Wed, 30 Oct
  • 11:30 - 13:30 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Funding Mine & Project Development

  • 11:30 - 11:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:35 - 11:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Presentation: Is Capital Always Available for the Right Project?
  • 11:50 - 12:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Industry Spotlight
  • 12:10 - 12:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Interview: The Tale of Two Commodity Groups – Funding Base Metals vs Critical Minerals Projects
  • 12:30 - 12:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Industry Spotlight
  • 12:50 - 13:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Panel Discussion: Will a Focus on Developing Critical Mineral Projects cause a Funding Distortion?
  • 13:05
  • Wed, 30 Oct
  • 13:05 - 14:00 AEDT
  • |
  • 55 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Pitch Battle

  • 13:05 - 14:00
  • |
  • 55 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Heat #2 of the Annual Mines and Money @ IMARC Mining Pitch Battles
  • 14:00
  • Wed, 30 Oct
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Exploration & Discoveries

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:45
  • |
  • 40 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Industry Panel Discussion Opportunities and Challenges at the Intersection of Energy Transition with Exploration, Land Use and Rehabilitation
  • 14:45 - 14:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Data for Exploration and Discovery in NSW
  • 14:55 - 15:20
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Panel Discussion: Exploration Highlights in NSW
  • 15:20 - 15:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Australia Minerals
  • 15:40 - 16:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Application of Technology
  • 14:05
  • Wed, 30 Oct
  • 14:05 - 16:00 AEDT
  • |
  • 115 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 14:05 - 14:10
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:10 - 14:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 14:20 - 14:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 14:30 - 14:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 14:40 - 14:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 14:50 - 15:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 15:00 - 15:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 15:10 - 15:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 15:30 - 15:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 15:40 - 15:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 15:50 - 16:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:00
  • Wed, 30 Oct
  • 16:00 - 17:25 AEDT
  • |
  • 85 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:15 - 16:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:25 - 16:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:35 - 16:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:45 - 16:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:55 - 17:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 17:05 - 17:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 17:15 - 17:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mining Spotlight
  • 16:10
  • Wed, 30 Oct
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Developing Discoveries into Mines

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:55
  • |
  • 40 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Industry Panel Discussion: Finance and Investment Structures for Mine Site Development
  • 16:55 - 17:10
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Industry Spotlight
  • 17:10 - 17:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Presentation: Structuring Resource Development for Optimisation from the Ground Up

  • 08:00
  • Thu, 31 Oct
  • 08:00 - 11:05 AEDT
  • |
  • 185 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
  • |
  • Stream: Newmont Plenary Theatre

Responsible Mining Initiatives that Contribute to Shared Prosperity

  • 08:00 - 08:25
  • |
  • 25 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Registration
  • 08:25 - 08:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 08:30 - 08:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
An Update on the Consolidation and Simplification of the Mining Standards Landscape
  • 08:50 - 09:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: Fostering Authentic Change and Leadership Across Newmont’s Global Organisation: Championing Initiatives for Health and Wellbeing, Environmental Stewardship and Sustainable Economic Empowerment in Communities in Which we Operate
  • 09:10 - 09:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: Relying on the Voices of Communities for Business Planning and Decision Making: Findings from our Global Community Perception Monitoring Program
  • 09:30 - 09:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: Beyond Indigenous Engagement and Employment: How First Nations Inclusion is Moving More Towards Co-Ownership, Design and Shared Prosperity
  • 09:50 - 10:10
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: How to Build a Diverse, Future Skilled and Capable Workforce in the Sector?
  • 10:10 - 10:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: How is Mining Supporting a Nature Positive Future and Developing the Metrics and Practices Needed to Maximise the Sector’s Contribution to it?
  • 10:30 - 11:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: Exploring the Role of Mining and Metals in the Circular Economy – Drawing on the Maximum Value from Materials
  • 11:00
  • Thu, 31 Oct
  • 11:00 - 13:55 AEDT
  • |
  • 175 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 11:25 - 11:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 11:35 - 11:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 11:45 - 11:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 11:55 - 12:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 12:05 - 12:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 12:15 - 12:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 12:25 - 12:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 12:35 - 12:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 12:45 - 12:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 12:55 - 13:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 13:05 - 13:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 13:15 - 13:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 13:25 - 13:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 13:35 - 13:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 13:45 - 13:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 11:30
  • Thu, 31 Oct
  • 11:30 - 13:30 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Managing Project Risk

  • 11:30 - 11:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:35 - 11:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mitigating Industrial Disasters from a Medical and Security Perspective
  • 11:55 - 12:10
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Industry Spotlight
  • 12:10 - 12:30
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: Improving Production and Throughput whilst Minimising Risk
  • 12:30 - 12:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Industry Spotlight
  • 12:50 - 13:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Panel Discussion: Managing Risk in Mining Projects – Successes and Failures
  • 14:00
  • Thu, 31 Oct
  • 14:00 - 16:20 AEDT
  • |
  • 140 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
  • |
  • Stream: DRA Global Mine & Project Development Theatre

Government Policy & Incentives

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:45
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Industry Panel Discussion: Understanding Government Funding Options for Critical Mineral Projects
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Industry Spotlight
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Industry Spotlight
  • 15:25 - 15:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Keynote Interview: The Effect of Investment Incentives on Projects
  • 15:45 - 16:20
  • |
  • 35 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Industry Panel Discussion: How ESG Price Premiums could Influence Critical Mineral Markets Globally
  • 14:05
  • Thu, 31 Oct
  • 14:05 - 16:30 AEDT
  • |
  • 145 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 14:05 - 14:10
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Welcoming Remarks
  • 14:10 - 14:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 14:20 - 14:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 14:30 - 14:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 14:40 - 14:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 14:50 - 15:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 15:00 - 15:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 15:10 - 15:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 15:30 - 15:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 15:40 - 15:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 15:50 - 16:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 16:00 - 16:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 16:10 - 16:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 16:20 - 16:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Mining Spotlight
  • 16:30
  • Thu, 31 Oct
  • 16:30 - 17:30 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
  • |
  • Stream: Fender Geophysics Investment Theatre

Mining Pitch Battle

  • 16:30 - 17:30
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 31 Oct
Final of the Annual Mines and Money @ IMARC Mining Pitch Battle

Winners of the previous two days’ daily Mining Pitch Battles have a final opportunity to stand in front of an expert panel of leading investors in mining for a three-minute project pitch, followed by an in-depth QA session.